Mobil: +421 902 356 022 Facebook Twitter YouTube Google+
  • Slovencina
  • Magyar

Tudnivalók

Kedves Vásárlóink, Vadászok, Sportlövők, Fegyverbarátok!
 
Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy amennyiben külföldről szeretnétek fegyvert ,lőszert vagy lőszerkomponenseket vásárolni , az alábbi eljárást kell alkalmazni.
 

 

Lőszer- és lőporvásárlás:

1. Személyigazolványra :      riasztó-,légfegyver- és gázrisztó fegyver/lőszerek,feketelőpor,elöltöltős csappantyú

2. Európai fegyverútlevélre :  éles lőszer nem vásárolható  !!!

Magyar fegyvertartási engedélyt nem fogadunk el !!!

 

Fegyver éles lőszer,csappantyú,lőpor vásárlás :

 
1. Amennyiben megvan a kiválasztott fegyver (vagy fegyver fődarab) akkor megküldjük a GYÁRTÓT, TÍPUST, KALIBERT, FEGYVERSZÁMOT ÉS AZ ELADÓ ADATAIT az Önök által megadott elérhetőségre (sms, e-mail, facebook stb.). 
 
2. Ezeknek az adatoknak a birtokában el kell menni a területileg illetékes rendőrkapitányságra, ahol kérni kell egy ún. LŐFEGYVER-SZÁLLÍTÁSI ENGEDÉLY-t (91/477/EGK tanácsa irányelvének 11. cikk (2)-(3) bekezdése alapján), vagy közismertebb nevén 16-OS NYOMTATVÁNYT. Ezt kapitányságtól függően vagy azonnal megadják, vagy várni kell rá. Ennek érvényessége 90 nap, erre nagyon oda kell figyelni, előfordult, hogy pár napra adták meg, és lejár még a behozatal előtt!!!
 
3. Mikor megvan az engedély, akkor az általunk megadott e-mail címre el kell küldeni beszkennelve a 16-os nyomtatványt, a személyi igazolványt (útlevelet) és lakcímkártyát valamint a fegyvertartási engedélyt, vagy amennyiben az még nincs, akkor a megszerzési határozatot. Ezeknek a fordítását mi intézzük.
 
FONTOS! Amennyiben Egyesület a vásárló, akkor a 16-os nyomtatványon a 4. pont Fogadó rublikába az Egyesület adatait kell írni, a 6. pont Kérelmező rublikába pedig annak a személynek az adatai kerülnek, aki jogosult az Egyesület nevében fegyvervásárlásra, szállításra. Egyesületi vásárlás esetében a személyi okmányokon kívül el kell küldeni azt a HATÁROZATOT is, mely igazolja, hogy ki jogosult a fegyver szállítására, vásárlására. 
 
4. Ezek után pár napon belül értesítjük Önöket a fegyver átvételének időpontjáról. A fegyverátvétel helye Levice(Léva), Szlovákia, Rendőrkapitányság Fegyver-engedélyügyi Osztály. Az átvételkor hozni kell az összes beszkennelt dokumentum EREDETI példányát !!!
 
5. Itt kiállításra kerül a kiviteli engedély, mellyel a fegyver kivihető az országból. A kivitel engedély érvényessége 3 nap. Ez idő alatt a fegyvernek el kell hagynia Szlovákiát!!!
 
6. Illetékek: kiviteli engedély fegyverenként 16,50 €. Fordítás: A4 oldalanként 20 €. (A személyi okmányokat és a fegyvertartási engedélyt nem kell fordíttatni!)
 
Bármilyen egyéb kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre.
 

 

Parabellum fegyverbolt